Category Archives: cursus

keramiek

Werken met transfers,
Het zeefdrukken van eigen schilderingen via een transfer op de keramiek. Een wereld van nieuwe mogelijkheden.

pottenbakken

Eerste lichting glazuren komt uit de oven. Engobes onder transparant glans, nog wel erg glimmend. Japanse glazuren, wel erg vrij in vorm. Kortom, nog een lange weg te gaan.

The Art of Printmaking

Weekend? Wat weekend. Gewerkt, heel hard. Zaterdag cursus bij het Amsterdams Grafisch Atelier The Art of Printmaking, zeer leerzaam.

cursu2

 

cursus tablet-tekenen

Maandag meegetekend op mijn eigen cursus, Schilderen op de tablet. Artrage, een subliem programma dat de kleur van de onderliggende foto vanzelf overneemt en als olieverf ‘nat’ blijft en bewerkbaar. Niet te volgen? Schrijf je in voor de volgende cursus.

bloemen bloemen1 bloemen1a

workshop mavo-3

In het kader van beroepen-oriëntatie bezoeken de leerlingen van de scholengemeenschap Pantha rhei ons ateliergebouw en mijn atelier in het bijzonder. Het is een kennismaking met een creatief beroep, wat komt er bij kijken en wat betekent het vakinhoudelijk. De leerlingen nemen om beurten de positie van zowel de kunstenaar als het model in. Een zaak van wederzijds respect en toewijding.

‘Zondagsschilders’

v.a. september 2013

Vanaf september 2013 organiseer ik op de donderdagmiddag om de 14 dagen een cursus stilleven-schilderen. Het is heel interessant om met beide groepen aan de slag te gaan.
Zowel de ‘jongeren’ van de middelbare school als de ‘ouderen’ van de Zondagsschilders kunnen mij toch steeds weer aangenaam verrassen met hun eigen creatieve vondsten.

zs1

 

workshop mavo3

12/11/10

Atelier omgebouwd tot workshop ruimte om de mavo-3 van de Panta rhei uit Amstelveen te ontvangen.
De workshop wordt gegeven in het kader van beroepenoriëntatie.
Het idee is leerlingen kennis te laten maken met een creatief beroep en meer te weten te komen van de in’s en out’s.
Natuurlijk is het de bedoeling dat ze zelf aan de slag gaan.
Van hen wordt gevraagd zowel de positie van de kunstenaar als zijn/haar model in te nemen.
Sleutelwoord van de workshop is wederzijds respect.