Sferen 5, de tekst

02|01|14
De tekst voor de p.r. moet de deur uit, samenstelling Meindert Scholma

Kunsttraject Amsterdam brengt in april 2014 een tentoonstelling geïnspireerd op de trilogie Sferen van Sloterdijk. In zijn trilogie Sferen schetst Sloterdijk met een nieuwe filosofie van de ruimte hoe de mens bezield door anderen dankzij cultuur kan overleven. Aan de hand van de vroegste grottekeningen van Lascaux en de ommuurde tempels van Babylon tot het recente cryptische werk van Magritte en Beuys tekent hij een veelduidige ‘sferologie’ van ons ‘inwonen in het ongewisse’. Een groep kunstenaars van Stichting Kunsttraject las zijn werk en liet zich door zijn denken en beelden inspireren tot een tentoonstelling genaamd ‘Sferen’. In de periode 20 maart  tot 1 juni 2014 toont deze groep hun werk  in de 11 etalageruimten van Kunsttraject in Amsterdam West. De opening vindt 4 april plaats in de vorm van een rondleiding met de kunstenaars langs de etalages.  Nadere informatie via kunsttraject@live.nl en www.kunsttrajectamsterdam.nl